Legotillverkning

Svetsnings maskin

Vi på TG-teknik är specialiserade inom både plåtbearbetning och legotillverkning för att möta våra kunders unika behov och krav. Med våra maskiner kan vi producera komponenter på beställning med hög precision och kvalitet. Våra excenterpressar har en kapacitet fråm 16 till 120 ton, vilket möjliggör arbete med en rad olika material och storlekar. Dessutom har vi tillgång till två stanslinjer för högvolymproduktion, vilket säkerställer snabba och effektiva tillverkningsprocesser. Vi prioriterar kvalitetskontroll och använder automatiserade processer för att säkerställa hög precision och effektivitet. Utöver detta erbjuder vi även monteringstjänster för att tillhandahålla en komplett lösning från tillverkning till distribution.

Tjänst

3D-printing i metall, serieproduktion

Additiv tillverkning (AT), Additive Manufacturing (AM). Vi tillhandahåller printing med high-precision binder jetting teknik vilken ger i särklass bästa kvalité, upplösning samt hastighet. Vi ingår även i ett omfattande nätverk där vi kan tillhandahålla tex topologioptimering (matematisk metod för att ta bort material som är onödigt automatiskt), produktionsoptimering för additiv framställning mm.

3D printade skruvar i metall

Tjänst

Svetsning

Avancerad svetsning med höga kvalitetskrav är vår vardag. Våra duktiga svetsare har kompetens inom de flesta typer av svetsningsarbeten. Vi möter bland annat svetskraven på sjukvårdsprodukter, elkraft och energi för att nämna några områden. Våra svetsarbeten kontrolleras alltid enligt fastställda rutiner. Företrädesvis använder vi oss av svetsfixturer för att ytterligare säkerställa kvalité och repeternoggrannhet. Fixturerna tas fram i egen regi i samråd med kunden om så önskas. Vi utför svetsning i de flesta förekommande materialtyper och legeringar inom stål, rostfritt och aluminium.

Svetsmetoder: MIG, MAG, TIG, Punktsvetsning, Automatiserad rundsvetsning samt Robot svetsning med lägesställare

Läs mer

En person med skyddsmask svetsar

Tjänst

Bockning

Vi utför bockning i en omfattande maskinpark bestående av flertalet excenterpressar från 16–120 ton, styrda kantpressar från 80–160 ton samt rörbockning från ø22-42mm. Samtliga maskiner uppfyller givetvis minst regulatoriska krav gällande personsäkerhet (besiktningsplikt och inspektioner) samt läggs resurser på omfattande underhållsprogram för att säkra en hög driftsäkerhet.

Läs mer

En man utför bockning av en metallskiva

Tjänst

Stansning

Stansning sker i våra excenterpressar samt genom CNC-styrd nibbling. Vi har kapacitet från 16 ton till 120 tons presskraft. Stansning utföres i allt från enkelverktyg till flerstegverktyg, dessutom finns för hög volyms produktion även två kompletta stanslinjer med haspelverk, riktverk samt automatiserad frammatning och utmaning till förfogande.

Läs mer

En maskin som utför stansning

Tjänst

Montering

Vi sköter även monteringen till många av våra kunder. Allt fler inser fördelarna och ställer kravet på slutmontage. Kompetens för mekanik, hydraulik, pneumatik och elektronik finns att tillgå i företaget. Minimering av antalet transporter och antalet företag involverade är stora fördelar, och både besparingar och högre kvalitet är att vänta. Vi tillhandahåller allt ifrån delproduktion till distribution.

En monteringsanordning

Tjänst

Rörbockning

Rörbockning är en viktig process inom plåtbearbetning och på TG Teknik är vi specialister på att leverera högkvalitativa rörbockningstjänster. Vi har kapacitet att bocka rör med en diameter på ø22-42mm med precision och noggrannhet.

Läs mer

En person som bänder ett rör

Tjänst

Kantpressning

Kantpressning är en fundamental process i vår tillverkning och utförs med stor precision och effektivitet. Vi har CNC-styrda kantpressar med en presskapacitet från 80 ton till 160 ton vilket ger oss en stor tillverkningskapacitet.

Läs mer

Kantpress

Tjänst

Packning och kittning

Vi på TG Teknik strävar alltid efter att leverera högsta kvalitet och service till våra kunder. Vår verksamhet har under åren utvecklats och diversifierats, och vi är stolta över att kunna erbjuda ett brett utbud av tjänster inom mekanisk tillverkning. En av våra specialiteter är packning och kittning.

Läs mer

Packning på fabrik

Tjänst

Ytbehandling och värmebehandling

Vi på TG Teknik är dedikerade till att erbjuda högkvalitativa lösningar för alla dina mekaniska behov. En viktig del av vårt tjänsteutbud är ytbehandling och värmebehandling, vilka vi outsourcar till noggrant utvalda samarbetspartners för att säkerställa att vi kan leverera den bästa möjliga kvaliteten.

Läs mer

Ytbehandling och värmebehandling

Vad är plåtbearbetning?

Plåtbearbetning är en mångsidig och central process inom tillverkningsindustrin som involverar formning, skärning och bearbetning av metallplåtar för att skapa olika komponenter och konstruktioner. Metoder som används inkluderar bockning, skärning, stansning, svetsning och valsning för att forma plåten till önskad form och storlek. Plåtbearbetning används inom en rad olika branscher, inklusive fordonsindustrin, elektronik, bygg och tillverkning av hushållsprodukter. Det kräver noggrannhet, precision och expertis för att säkerställa att slutprodukterna uppfyller specifika krav och kvalitetsstandarder. Med avancerad teknik och maskiner möjliggör plåtbearbetning produktion av komplexa och högkvalitativa metallkomponenter för olika användningsområden.