Välj oss när du vill ha bra kvalitet
på dina produkter

Vi har satt en ära i att leverera rätt kvalité i utlovad tid redan sedan starten 2004

Våra tjänsterKontakta oss

Läs mer - Om oss

1956

TGTeknik har sina anor redan från 1956, när de första tankarna kring att skapa en maskinpark i Klippan började ta form. Samhall AB som började sin verksamhet detta år i Klippan, hade behov av legotillverkning på plats, vilket gjorde att man började titta på alternativ på lokaler runtom i kommunen.

1967

Maskinparken anlades på Mölletofta industriområde och den första maskinen köptes in 1967. Efterhand som maskinparken växte och företaget blev större ökade också personalstyrkan. Under 90-talet flyttade man maskinparken till industriområdet tätt inpå Klippans järnvägsstation.

1994

Tommy Gustafsson började på företagets avdelning i Ängelholm år 1994 och flyttade sedermera år 2000 över till enheten i Klippan där han hade tjänsten som produktionstekniker.

2004

beslutade Tommy Gustafsson att ta över maskinparken och ge den namnet TGTeknik AB, som huserade i Samhalls lokaler söder om järnvägsstationen.

2006

omlokaliserades hela verksamheten till den norra ingången där den ligger idag.

2016

får verksamheten ny ägare i form av Glenn Rydje med ett förflutet inom flera ledande befattningar i svensk verkstadsindustri sedan mitten av 90-talet i allt från små till större företag.

2017

erhåller TGTeknik tillsammans med en samarbetspartner ett större flerårigt tillvekningsavtal i internationell konkurrens gällande tillverkning av Frånskiljare för järnvägsnätet. Uppdraget innehåller bland annat avancerad svetsning, bockning, stansning, ytbehandling (flera processer) samt montering och slutprovning detta med ett produktfunktionskrav på minst 50år.

2019

kompletteras verksamheten med verktygstillverkning för stans och pressverktyg genom ett samgående med anrika Bröderna Thomasson i Hyllstofta anno 1956. Investeringar sker även i maskinpark både i CNC-fräsning och Trådgnistning.

Vår affärsidé

Hos oss är kunden i fokus och vi värdesätter den personliga kontakten. Med kunniga medarbetare och en tillförlitlig maskinpark vill vi kunna motsvara och gärna överträffa våra kunders förväntningar. Hos oss är ingen order för liten eller för stor!