Ytbehandling och värmebehandling

Vi på TG Teknik är dedikerade till att erbjuda högkvalitativa lösningar för alla dina mekaniska behov. En viktig del av vårt tjänsteutbud är ytbehandling och värmebehandling, vilka vi outsourcar till noggrant utvalda samarbetspartners för att säkerställa att vi kan leverera den bästa möjliga kvaliteten.

Svetsnings maskin

Ytbehandling

Ytbehandling är en avgörande process för att förbättra hållbarheten och estetiken hos metallkomponenter. Genom att applicera olika typer av ytbeläggningar kan vi skydda metallen mot korrosion, slitage och andra typer av skador. Vi erbjuder flera typer av ytbehandlingar, inklusive:

Varmgalvanisering

Även kallt varmförzinkning skyddar metallen från rost genom att applicera ett lager av zink.

Pulverlackering

Ger en slitstark och estetiskt tilltalande yta.

Anodisering

Används främst för aluminium och skapar en korrosionsbeständig och dekorativ yta.

Elförzinkning

Elektrolytiska beläggningar av zink och zinklegeringar på järn och stål med kompletterande behandlingar fria från Cr(VI) (ISO 19598:2016).

Beteckning:
- Fe//Zn12//An - Blåpassivering
- Fe//Zn12//Cn - Gul/tjockfilspassivering
- Fe//Zn12//Fn – Svartpassivering

El-polering

Av rostfritt material Oorganisk ytbeläggning - Elektrolytisk polering som metod för glättning och passivering av rostfritt stål (ISO 15730:2016).

El-polering används främst för:
- Öka korrosionsskydd rostfritt stål
- Blankt och dekorativt utseende
- Förbättra ytans hygieniska egenskaper (livsmedel, läkemedel etc)

ED-lackering

Är lämplig när kraven på både korrosionsskydd och precision är höga. Men ED-lackering handlar inte bara om skydd och funktion. Många av våra kunder anlitar oss också av mer ”dekorativa” anledningar, eftersom ED-lackeringen även ger en hög ytfinish.

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dessa behandlingar med högsta precision och kvalitet. Vi arbetar endast med leverantörer som delar vår passion för kvalitet och noggrannhet, vilket säkerställer att varje ytbehandlad komponent möter våra strikta krav.

Värmebehandling

Värmebehandling är en annan viktig process som förbättrar metallers mekaniska egenskaper. Genom att värmebehandla metall kan vi förändra dess hårdhet, styrka och seghet, vilket gör den bättre lämpad för olika applikationer. De vanligaste värmebehandlingarna vi erbjuder inkluderar:

  • Härdning: Ökar metallens hårdhet och slitstyrka.
  • Anlöpning: Efter härdning för att minska spänningar och öka segheten.
  • Glödgning: Minskar hårdheten och förbättrar duktiliteten.

Precis som med ytbehandling, outsourcar vi även värmebehandling till våra betrodda samarbetspartners. Dessa partners är specialiserade på avancerade värmebehandlingsmetoder och använder den senaste tekniken för att säkerställa att alla komponenter behandlas korrekt och effektivt.

Fördelar med outsourcing

Att outsourca ytbehandling och värmebehandling ger oss möjlighet att fokusera på våra kärnkompetenser inom mekanisk tillverkning, samtidigt som vi säkerställer att våra kunder får tillgång till toppmodern behandlingsteknik. Fördelarna inkluderar:

  • Hög kvalitet:Våra samarbetspartners är experter inom sina områden och använder den senaste teknologin.
  • Kostnadseffektivitet: Genom att outsourca kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvaliteten.
  • Flexibilitet: Vi kan hantera både små och stora volymer beroende på kundens behov.

Kundfokus

Vi är stolta över vår kundorienterade approach och strävar alltid efter att leverera över förväntningarna. Genom att samarbeta med ledande aktörer inom yt- och värmebehandling kan vi garantera att våra produkter uppfyller industrins standarder. Vårt team arbetar nära kunderna för att förstå deras specifika behov och säkerställa att varje projekt genomförs med högsta precision och kvalitet.

Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med dina projekt och för att få mer information om våra ytbehandlings- och värmebehandlingstjänster. Vi ser fram emot att bli din pålitliga partner inom mekanisk tillverkning.