Rörbockning

Rörbockning är en viktig process inom plåtbearbetning och på TG Teknik är vi specialister på att leverera högkvalitativa rörbockningstjänster. Vi har kapacitet att bocka rör med en diameter på ø22-42mm med precision och noggrannhet.

Säkerhet och kvalitet

Samtliga maskiner hos TG Teknik uppfyller strikta regulatoriska krav när det gäller personsäkerhet, inklusive besiktningsplikt och inspektioner. Vi lägger också stora resurser på våra underhållsprogram för att säkerställa en hög driftsäkerhet i alla våra bockningsprocesser.

Oavsett om det handlar om små eller stora projekt kan du lita på TG Teknik för pålitlig och högkvalitativ rörbockning. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och låt oss vara din partner för alla dina rörbockningsbehov.

En person som bänder ett rör

Hur rörbockning går till

Rörbockning är en process där ett rör bockas för att skapa önskad form eller vinkel. Processen utförs vanligtvis med hjälp av en bockningsmaskin som applicerar kraft för att böja röret runt en given matris eller form. Här är en översiktlig beskrivning av hur rörbockning vanligtvis går till:

1

Förberedelse: Först förbereds röret genom att rengöras och eventuellt avfasas i ändarna för att underlätta bockningsprocessen. Sedan markeras röret på de platser där böjningen ska göras.

2

Inställning av bockningsmaskinen: Operatören ställer in bockningsmaskinen enligt de angivna måtten och vinklarna för att säkerställa att böjningen sker korrekt och enligt specifikationerna.

3

Bockning: Röret placeras i bockningsmaskinen och fixeras på plats. Sedan appliceras kraft på röret, vanligtvis genom en hydraulisk mekanism, som böjer röret runt bockningsformen eller matrisen. Böjningsprocessen sker gradvis och kontrollerat för att undvika skador eller deformationer på röret.

4

Kontroll och justering: Efter bockningen kontrolleras böjningen för att säkerställa att den är korrekt och överensstämmer med specificerade mått och vinklar. Eventuella justeringar görs vid behov för att uppnå önskad form och kvalitet.

5

Efterbehandling: Slutligen kan röret genomgå eventuell efterbehandling, såsom rengöring eller ytbehandling, beroende på kraven för det specifika projektet.

Kontakta oss på TG Teknik

Letar du efter pålitliga legotillverkare för dina projekt? Vi på TG Teknik är här för att hjälpa till från början till slut. Med vår erfarenhet och expertis kan vi leverera högkvalitativa resultat som uppfyller dina specifika krav och behov. Utöver rörbockning erbjuder vi tjänster som montering, kittning och via samarbetspartners kan vi erbjuda ett helhetskoncept.

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och låt oss vara din pålitliga partner för dina projekt.