Kantpressning

Kantpressning är en fundamental process i vår tillverkning och utförs med stor precision och effektivitet. Vi har CNC-styrda kantpressar med en presskapacitet från 80 ton till 160 ton vilket ger oss en stor tillverkningskapacitet.

Hur kantpressning går till

Kantpressning är en plåtbearbetningsprocess som innebär att man formar plåt genom att böja den till önskad vinkel. Processen utförs med en maskin som kallas för kantpress. En kantpress består huvudsakligen av en pressbalk och en matris där plåten placeras. Operatören programmerar maskinen med specifika data om den önskade böjningsvinkeln och radie, baserat på plåtens tjocklek och materialtyp.

När allt är inställt pressas plåten mellan pressbalken och matrisen. Pressbalken, som kan röra sig vertikalt, trycker plåten ner i matrisens öppning, vilket skapar en böj. Kraften och vinkeln som används måste vara exakt för att uppnå korrekt formning utan att skada materialet.

Kantpressr

Hur presskraften påverkar tillverkningen

Presskraften i en kantpress är avgörande för produktionens effektivitet och kvalitet.
Den påverkar flera aspekter av bearbetningsprocessen:

1

Materialhantering: Presskraften bestämmer vilka materialtyper och tjocklekar som kan bearbetas. Högre presskraft möjliggör bearbetning av tjockare och starkare material, vilket breddar produktionsmöjligheterna och tillåter tillverkning av mer robusta komponenter.

2

Precision: För att uppnå korrekta och rena böjningar är det nödvändigt att använda rätt presskraft. Om kraften är för låg kan plåten inte formas ordentligt, vilket leder till otillräckliga eller felaktiga böjningar. Om kraften är för hög kan det orsaka överdriven deformation eller till och med skada på materialet.

3

Produktionstakt: Med tillräcklig presskraft kan produktionen hållas snabb och effektiv. Kraftfulla pressar kan hantera tjockare plåtar snabbare än maskiner med lägre kraft, vilket minskar tiden för varje böjning och ökar den totala produktionshastigheten.

4

Verktygslivslängd: Användningen av korrekt presskraft är också viktig för att minimera slitage på verktygen. Om presskraften är korrekt anpassad till materialet och den specifika uppgiften, minskas risken för skador på pressbalken och matrisen, vilket förlänger verktygens livslängd och minskar underhållskostnaderna.

5

Energiförbrukning: Effektiv användning av presskraft bidrar även till att optimera energiförbrukningen. Överdriven kraftanvändning kan leda till onödigt hög energiförbrukning, medan optimal användning säkerställer att maskinen arbetar inom effektiva energigränser.

Kontakta oss på TG Teknik

Letar du efter pålitliga legoleverantör? Vi på TG Teknik är här för att hjälpa till från början till slut. Med vår erfarenhet och expertis kan vi leverera högkvalitativa resultat som uppfyller dina specifika krav och behov. Utöver kantpressning erbjuder vi tjänster som montering, kittning och via samarbetspartners kan vi erbjuda ett helhetskoncept.

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och låt oss vara din pålitliga partner för dina tillverkningsprojekt.