TIG- svetsning

Vi på TG Teknik är stolta över att erbjuda TIG-svetsning som en del av vårt tjänsteutbud inom plåtbearbetning. TIG-svetsning är en precisionssvetsmetod som kräver skicklighet och noggrannhet för att sammanfoga material genom att använda en icke-förbrännande tungsten-elektrod som genererar en skyddande gasbubbla runt svetsområdet.

Svetsnings maskin

TIG-svetsning jämfört med andra svetsmetoder

Jämfört med andra svetsmetoder erbjuder TIG-svetsning fördelar som hög precision och kontroll över svetsprocessen. Den låga värmepåverkan och minimala deformationen av materialet gör TIG-svetsning lämplig för tunna material och detaljerade svetsar.

En person som svetsar

Vanliga användningsområden

TIG-svetsning används inom olika branscher och tillämpningar där högkvalitativa och estetiskt tilltalande svetsar krävs. Det är särskilt vanligt inom tillverkning av rör, tankar och flyg- och rymdindustrin där precisionsarbete är avgörande.

Material som går att svetsa med en TIG- svets

  • Stål
  • Rostfritt stål
  • Aluminium
  • Koppar och kopparlegeringar
  • Titan
en person svetsar

Kontakta oss på TG teknik

Letar du efter pålitliga svetsare för dina projekt? Vi på TG Teknik är här för att hjälpa till från början till slut. Med vår erfarenhet och kompetens kan vi erbjuda svetstjänster som uppfyller dina specifika krav och behov. Vårt tjänsteutbud sträcker sig långt och med hjälp av samarbetspartners kan vi erbjuda det mesta inom plåtbearbetning och legotillverkning.

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och låt oss vara din pålitliga partner för dina svets-projekt.