Punktsvetsning

Vi på TG Teknik är stolta över att erbjuda punktsvetsning som en del av vårt tjänsteutbud inom plåtbearbetning. Punktsvetsning är en svetsmetod som skiljer sig från andra svetsmetoder genom att den fokuserar på att sammanfoga material genom att applicera en högintensiv elektrisk ström vid specifika punkter på arbetsstycket.

Svetsnings maskin

Punktsvetsning jämfört med andra svetsmetoder

Vad som främst skiljer punktsvetsning från andra svetsmetoder är dess förmåga att skapa snabba och effektiva svetsar med minimal deformation av materialet. Istället för att smälta hela ytan av arbetsstycket, använder punktsvetsning en kortvarig strömpuls som endast smälter en liten punkt på ytan. Detta gör det särskilt lämpligt för tunnplåtsvetsning och för att undvika förvrängning av arbetsstycket.

En person som svetsar

Vanliga användningsområden

Användningsområdena för punktsvetsning är mångsidiga och sträcker sig över olika branscher och tillämpningar. Inom fordonsindustrin används punktsvetsning för att sammanfoga plåtdelar i karosserikonstruktioner, vilket ger hållbara och strukturellt stabila fordon. Inom elektronikindustrin används punktsvetsning för att sammanfoga elektriska komponenter och kretskort. Andra vanliga användningsområden inkluderar tillverkning av vitvaror, möbler och metallkonstruktioner.

en person svetsar

Kontakta oss på TG teknik

Letar du efter pålitliga punktsvetsningstjänster för dina projekt? Vi på TG Teknik är här för att hjälpa till från början till slut. Med hjälp av vårt breda kontaktnät kan vi inte bara erbjuda punktsvetsning här i vår verkstad utan vi kan även erbjuda tjänster som ytbehandling eller egentligen nästan vad som helst.

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och låt oss vara din pålitliga partner oavsett projekt.